Welkom op onze website

(klik op ons logo)

Correspondentieadres

Duinkampen 10
9765 BB Paterswolde
Tel.nr. 0596 - 3094919

www.accordeonorkestneptunus.nl
E-Mail: info@accordeonorkestneptunus.nl

De dirigent

 

Henk Puister uit Groningen, is sinds 1982 met veel enthousiasme dirigent van het accordeonorkest.

“Ik studeerde aan het conservatorium in Groningen en gaf accordeonles in Delfzijl. Twee van mijn leerlingen, een vader en zijn dochter, waren lid van Neptunus en zij vroegen mij of ik niet wilde dirigeren. Het belangrijkste dat ik heb gedaan is het repertoire voorzichtig ombouwen naar een modernere genre.

Toen Neptunus begon speelde het vooral de bekende accordeondeuntjes, nu spelen we  bijvoorbeeld ‘Bohemian Rhapsody’, en stukken van ‘Abba’, ‘Eric Clapton’ etc. We zijn bezig het stoffige imago, dat toch een beetje rond het accordeon hangt, weg te poetsen.“

“Het mooie van de accordeon is de directheid waarmee je het instrument bespeelt. Er zit niks tussen. Je kunt heel direct expressie weergeven. Als je bijv. kwaad bent, kun je dat gevoel direkt door middel van de balg van het instrument tot uitdrukking brengen.”

“Het is jammer dat er in het Noorden zo weinig accordeonorkesten zijn. Als je kijkt naar de provincies Drenthe en Groningen, dan kom je niet verder dan drie. Neptunus heeft zelfs leden uit Overijssel en Drenthe.”

 


(Klik op de foto's voor een vergroting)


Top