Welkom op onze website

(klik op ons logo)

Correspondentieadres

Duinkampen 10
9765 BB Paterswolde
Tel.nr. 0596 - 3094919

www.accordeonorkestneptunus.nl
E-Mail: info@accordeonorkestneptunus.nl

Ons orkest

 

Naar muziek luisteren is voor velen een plezierige bezigheid. Sommigen laten het niet bij luisteren alleen, zij willen zelf een instrument leren bespelen. Hoewel het bespelen van een instrument een leuke bezigheid is, is het natuurlijk veel gezelliger om samen met andere muzikanten te spelen.
Daarom besloten in 1978 een vijftal accordeonisten uit Delfzijl e.o., over te gaan tot oprichting van een accordeonorkest. De naam van het orkest werd ontleend aan de in deze havenplaats alom geraadpleegde god van de zee: ‘“Neptunus”’.
In korte tijd groeide dit vijftal uit tot het grootste regionale accordeon-orkest van de provincie Groningen.

Repetities

Iedere maandagavond, met uitzondering van de feestdagen, repeteert Neptunus van 20.00 tot 22.00 uur. De repetities vinden plaats in het Dorpshuis, Sportlaan 2 te Ten Boer.

Predikaat ‘ausgezeichnet’

In 1991 werd deelgenomen aan het Europese Harmonika Festival in het Duitse Bremerhafen. Accordeonorkesten uit Duitsland, Noorwegen, Zweden, Finland, Oostenrijk, Rusland, Denemarken en Nederland streden om het kampioenschap van Europa. Van de totaal 70 orkesten werd Neptunus in de Kategorie Hauptstufe-Orchester Erwachsene het Prädikat  ausgezeichnet  toegekend.

Landelijk concours

In 1992 werd voor het eerst deelgenomen aan een landelijke concours in Tilburg. Omdat Neptunus voor het eerst deelnam, waren we  ingedeeld in een zogenaamde testdivisie. Van alle orkesten die hierin uitkwamen was Neptunus het enige orkest dat van de jury mocht doorstromen naar de tweede divisie. Zo behaalde het orkest in 1993 een eerste plaats in de tweede divisie op een concours te Dieren.De voorzitter van het concours roemde het orkest om zijn ‘”voortreffelijk spel’” en de jury beschreef het als een orkest met “‘grote toekomstmogelijkheden’”.

Klik hier voor de orkestbezetting

Op onze site staan documenten in het PDF formaat. Heeft u geen PDF Reader dan kunt u deze via onderstaande banner gratis downloaden en installeren.


(Klik op de foto's voor een vergroting)


Top